8. akademija

z Lili in Binetom

Bodite z nami v četrtek, 23. februarja 2023,

od 15.00 do 17.00

Bodite z nami v četrtek,
23. februarja 2023,
od 15.00 do 17.00


Akademija bo potekala v živo in prek spleta
Akademija bo potekala
v živo in prek spleta

Vabilo na 8. akademijo z Lili in Binetom

Vabilo na
8. akademijo
z Lili in Binetom

Spoštovane učiteljice, spoštovani učitelji,

z veseljem vas vabimo na letošnjo težko pričakovano 8. akademijo z Lili in Binetom, ki se bo letos po dolgem času zopet odvijala v živo. Srečali se bomo v ljubljanskem Koloseju, za vse, ki nas ne boste uspeli obiskati v živo, pa bo organiziran tudi prenos v živo prek spleta.

Za vas smo pripravili novosti tekočega in prihajajočega šolskega leta ter odlična predavanja vrhunskih strokovnjakov. Vsi udeleženci in udeleženke akademije boste prejeli uporabno darilo in sodelovali v nagradni igri.

Pridružite se nam!


polona
Več kot 250 novih videovsebin in animacij

Spletni portal Lilibi.si bomo do konca meseca aprila obogatili z več kot 250 novimi izobraževalnimi filmi in animacijami s področja spoznavanja okolja, učenja angleškega jezika, likovne umetnosti in drugih predmetnih področij.

Pridružite se nam na dogodku v živo ali prek spleta v četrtek, 23. februarja 2023, ob 15.00
Bine z laptopom

PRIJAVA NA DOGODEK V ŽIVO

Kolosej, Šmartinska cesta 152, Ljubljana
Četrtek, 23. februar 2023, 15.00 – 17.00
PRIJAVA NA DOGODEK V ŽIVO
*Prijava je možna do 21. februarja 2023.
Bine z laptopom

PRIJAVA NA SPLETNI DOGODEK V ŽIVO

Pred dogodkom boste prejeli povezavo, na kateri boste lahko spremljali dogodek v živo.
Četrtek, 23. februar 2023, 15.00 – 17.00
PRIJAVA NA SPLETNI DOGODEK
*Prijava je možna do 21. februarja 2023.
Pajek Pino
Pajek Pino

Program 8. akademije z Lili in Binetom

Program
8. akademije
z Lili in Binetom


14.00-15.00

Registracija


15.00-15.25

Pozdravni nagovor in predstavitev novosti

Uvodni pozdrav
Maruša Dejak, glavna direktorica Založbe Rokus Klett

Novosti pri seriji Lili in Bine ter Novi prijatelji
mag. Mojca Urankar Počkaj, glavna urednica za razredni pouk

15.25-16.10
Predavanje: Je danes v šoli še prostor za vzgojo?
dr. Karmen Mlinar

16.10-16.55
Predavanje: Komunikacija s sabo in drugimi
dr. med Sanela Banović

Predavatelji

Karmen Mlinar
DR. KARMEN MLINAR je doktorica znanosti s področja izobraževalnih ved in izobraževanja učiteljev ter univ. dipl. pedagoginja. Že več kot deset let deluje na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Seminarje in vaje iz različnih predmetov (teorija vzgoje, družboslovne študije, nediskriminatorno delovanje) vodi na različnih študijskih programih prve in druge stopnje (razredni pouk, socialna pedagogika, predšolska vzgoja, likovna pedagogika). Raziskovalno se ukvarja s protipristransko vzgojo, medkulturno vzgojo in komunikacijo, razmerji moči v večkulturnih družbah in s pravičnostjo v vzgoji in izobraževanju.

Na akademiji bo spregovorila o uresničevanju vzgojne vloge učiteljev, predvsem v luči vse bolj zabrisanih meja med šolo in domom. Izpostavila bo različne možnosti in načine vzgoje kritično razmišljujočega ter aktivnega oz. aktivističnega otroka (protipristranska vzgoja). Izhajala bo iz ciljev in vsebin v obstoječih učnih načrtih ter na praktičnih primerih pokazala, kako lahko učitelj uresniči vzgojo kritično razmišljujočega otroka. Dotaknila se bo tudi dilem in napotkov, vezanih na uresničevanje vzgojne vloge tudi tedaj, ko ta (na videz) ni kompatibilna z vzgojo staršev oz. skrbnikov.
Sanela Banović
DR. MED. SANELA BANOVIĆ je diplomirala na Medicinski fakulteti v Sarajevu (Univerza v Sarajevu) in je od leta 2011 zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo. Redno se izobražuje in usposablja s področja psihologije in psihoterapije, med drugim je opravila tudi večmesečne dopolnilne študije v ZDA, Nemčiji in Švici. V svojih predavanjih pogosto poudarja pomen psihološke kleti v vsakdanjem življenju, povezanost med telesnim in duševnim ter vlogo zaupanja v odnosu. Verjame, da je psihološko zdravje umetnost in mistika ter pomemben del zdrave strukture osebnosti.

Na akademiji bo govorila o tem, kako poskrbeti in poslušati potrebe svojega telesa, o emocionalnih možganih, pojmu zadovoljstva, pomenu zaupanja, zdravju in o pomenu dobrih odnosov ter kako jih vzdrževati. Spregovorila bo o stresu, depresiji, o motiviranosti, kako spodbuditi zaupanje in optimizem, kako izboljšati odnose z drugimi in v njih uživati. Predstavila bo, kako dober odnos do sebe in drugih vpliva na naše življenje, posebno na zdravje. Sproščeno stanje telesa in duha namreč upočasnjuje srčni utrip, znižuje krvni tlak, pospešuje prekrvavitev večjih mišic in zmanjšuje njihovo napetost.

Darilo za udeležence akademije

Udeleženci akademije prejmete praktično torbo in priročen blok za pisanje, sodelovali pa boste tudi v odlični nagradni igri.
Blok Torba Skupno darilo
Gostitelji
Maruša Dejak
glavna direktorica
Založba Rokus Klett
Gostitelji
mag. Mojca Urankar Počkaj
glavna urednica za razredni pouk
Založba Rokus Klett


Veselimo se vaše družbe,
Založba Rokus Klett
Gostitelji
Ana Bajec
vodja projektov v marketingu
Založba Rokus Klett


Veselimo se vaše družbe,
Založba Rokus Klett