Politika piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke na vašem računalniku, v katerih se shranjujejo informacije o tem, kolikokrat obiščete našo stran in kaj vas ob teh obiskih zanima.

Zakaj so piškotki potrebni?

S pomočjo piškotkov vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani. Tako se lahko npr. v piškotke beležijo vaše preference in nastavitve, vnosi v spletne obrazce in informacije za prijavljene uporabnike. Tudi osnovne funkcije e-poslovanja brez piškotkov ne bi bile mogoče. V spletnih trgovinah se namreč v piškotke beležijo izdelki v nakupovalni košarici, priljubljeni izdelki, drugi podatki o nakupu itd. S pomočjo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani, tako laže odkrijemo in odpravimo morebitne napake ter vam ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino oz. primernejšo ponudbo. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani, drugi pa se lahko shranijo le, če se s tem strinjate.

Nujni piškotki

Ti piškotki so nujno potrebni za zagotovitev storitev, ki so na voljo na naši spletni strani in za uporabo nekaterih njenih funkcij.

Piškotke lahko vedno blokirate ali izbrišete, tako da spremenite nastavitve brskalnika in prisilno blokirate vse piškotke na tej spletni strani. Vendar vas bo spletna stran vsakič znova, ko jo obiščete, opozorila na sprejem/zavrnitev piškotkov. Če blokirate piškotke, bo to vplivalo na delovanje naše spletne strani.


Ime piškotka Namen Trajanje Izvor
lilibi_session Identifikacija trenutne uporabniške seje Do zaprtja brskalnika ali neskončno, če imamo vklopljeno opcijo "Zapomni si me" Založba Rokus Klett, d.o.o.
XSRF-TOKEN Ključ za dostop do spletne strani 2 uri Založba Rokus Klett, d.o.o.
session_state Identifikacija prijavne seje 2 uri Založba Rokus Klett, d.o.o.
.AspNetCore.Antiforgery.* Ključ za dostop do spletne strani Do zaprtja brskalnika ali neskončno, če imamo vklopljeno možnost "Zapomni si me" Založba Rokus Klett, d.o.o.
idsrv.session Identifikacija prijavne seje Do zaprtja brskalnika ali neskončno, če imamo vklopljeno možnost "Zapomni si me" Založba Rokus Klett, d.o.o.
idsrv Identifikacija prijavne seje Do zaprtja brskalnika ali neskončno, če imamo vklopljeno možnost "Zapomni si me" Založba Rokus Klett, d.o.o.
site-cookie-consent Strinjanje z uporabo piškotkov 1 leto Založba Rokus Klett, d.o.o.
site-popup-consent Strinjanje s prikazom oglasov prek pojavnih oken 1 leto Založba Rokus Klett, d.o.o.
analytics-consent Strinjanje z uporabo analitike 1 leto Založba Rokus Klett, d.o.o.

Drugi piškotki

Uporabljamo tudi različne piškotke zunanjih ponudnikov ali naših lastnih. Ti piškotki lahko zbirajo osebne podatke, kot je vaš IP-naslov, zato vam omogočamo, da jih blokirate. To lahko močno zmanjša funkcionalnost in videz naše spletne strani. Spremembe bodo začele veljati, ko boste shranili spremembo nastavitev piškotkov in ponovno naložili stran.

Ime piškotka Namen Trajanje Izvor
popup-* Beleženje prikaza oglasa Do umika oglaševalske akcije Založba Rokus Klett, d.o.o.
_pk_id.* Identitfikacija uporabnika - analitika 1 leto Založba Rokus Klett, d.o.o.
_pk_ses.* Identifikacija uporabniške seje - analitika Do končanja seje Založba Rokus Klett, d.o.o.
MATOMO_SESSID Identifikacija uporabniške seje - analitika Do končanja seje Založba Rokus Klett, d.o.o.

Spremenite obstoječe nastavitve

Onemogočenje piškotkov

Večina spletnih brskalnikov piškotke sprejme samodejno. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oz. bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.